De Evolutie van Mijn Zelfportret: Van Fotograaf tot Beeldmaker

Als creatieve professional is het bijhouden van mijn zelfportret een essentieel onderdeel van mijn reis. Van fotograaf tot videograaf, drone piloot en nu een veelzijdige beeldmaker, mijn zelfportret vertelt het verhaal van mijn groei en evolutie in de wereld van visuele kunst. Hier is hoe en waarom ik mijn zelfportret voortdurend bijwerk.

Het Begin: De Fotograaf

Toen ik begon als fotograaf, was mijn zelfportret simpel maar doeltreffend. Het moest mijn passie voor fotografie uitstralen en een kijkje geven in mijn stijl en visie. Met mijn camera in de hand en een scherpe focus op het vastleggen van de perfecte compositie, legde ik de basis voor mijn professionele identiteit.

De Eerste Zelfportretten

Mijn eerste zelfportretten waren voornamelijk gericht op mijn liefde voor landschaps- en portretfotografie. Ik gebruikte natuurlijke belichting en settings die mijn passie voor de schoonheid van de wereld om ons heen weerspiegelden. Deze beelden waren authentiek en ongepolijst, precies zoals ik mijn werk zag.

De Overgang: Naar Videograaf

Toen ik besloot om ook video’s te gaan maken, moest mijn zelfportret deze nieuwe dimensie van mijn werk weerspiegelen. Video voegde beweging, geluid en een extra laag van storytelling toe aan mijn portfolio. Mijn zelfportret evolueerde om mijn groeiende vaardigheden en mijn nieuwe rol als videograaf te laten zien.

Nieuwe Technieken en Tools

In deze fase voegde ik elementen toe die mijn nieuwe vaardigheden benadrukten: een stabilizer, een videomicrofoon, en natuurlijk mijn geliefde DJI Osmo Pocket 3. Ik wilde dat mijn zelfportret niet alleen mijn expertise in fotografie, maar ook mijn capaciteit om dynamische en professionele video’s te maken, weerspiegelde.

De Lucht in: Drone Piloot

Met de toevoeging van dronefotografie en -videografie kwam een geheel nieuw perspectief. Mijn zelfportret moest nu ook mijn passie en vaardigheid voor luchtbeelden tonen. Dit betekende het integreren van mijn DJI drone in mijn zelfportretten, evenals de certificeringen die ik had behaald om veilig en legaal te vliegen.

Het Perspectief Veranderen

Mijn zelfportret begon nu ook luchtbeelden te bevatten. Een shot van mezelf terwijl ik mijn drone bestuurde, of misschien een luchtfoto van mij in actie, liet zien dat ik nu ook de lucht in ging om unieke perspectieven vast te leggen.

De Beeldmaker: De Volledige Transformatie

Nu ik mezelf beschouw als een volledige beeldmaker, moest mijn zelfportret alles omvatten: fotografie, videografie, en dronebeelden. Het moest de veelzijdigheid en het spectrum van mijn vaardigheden tonen. Dit betekende een meer gestroomlijnde en professionele aanpak, waarbij alle elementen van mijn werk naadloos samenkomen.

Het Volledige Palet

Mijn huidige zelfportret is een samengestelde weergave van wie ik ben als beeldmaker. Het toont mijn camera, mijn drone, en mijn videografie-uitrusting, allemaal in één frame. Dit zelfportret vertelt het verhaal van mijn reis en mijn voortdurende evolutie als visueel kunstenaar.

Conclusie

Het updaten van mijn zelfportret is een manier om mijn groei en veranderingen als professional vast te leggen. Het helpt mij om mijn verhaal te vertellen en mijn klanten te laten zien wie ik ben en wat ik kan bieden. Door voortdurend mijn zelfportret bij te werken, blijf ik relevant en toon ik mijn voortdurende commitment aan mijn vak.

Wil je meer weten over mijn werk of mijn reis als beeldmaker volgen? Bezoek dan mijn website: www.guidohibma.nl. Ik deel graag mijn ervaringen en tips om je te inspireren in je eigen creatieve reis.

Hoe evolueert jouw zelfportret als professional? Deel je verhalen en laat zien hoe jij jezelf blijft ontwikkelen in jouw vakgebied!

Terugkeren naar het blogoverzicht?
Klik op de gele knop.

BLOG OVERZICHT