Waarom ik ProFoto Flitsapparatuur Vaarwel Zegde voor Godox: Een Persoonlijk Verhaal

Als professionele fotograaf ben ik altijd op zoek naar de beste uitrusting om mijn werk naar een hoger niveau te tillen. Toen ik de overstap maakte van het Canon flitssysteem naar ProFoto, verwachtte ik een verbeterde ervaring met geavanceerde functies en betrouwbaarheid. Helaas was mijn ervaring echter niet wat ik had gehoopt.

Het Canon flitssysteem, hoewel misschien ouderwets qua interface, had altijd foutloos voor mij gewerkt. Ik wist precies hoe ik het moest gebruiken en kon altijd vertrouwen op consistente prestaties. Toen ik overstapte naar het dure ProFoto flitsapparatuur, had ik verwacht dat ik een vergelijkbare, zo niet betere, ervaring zou hebben.

Helaas bleek dit niet het geval te zijn. Ondanks de geavanceerde technologie en het hoge prijskaartje van ProFoto, ervaarde ik tal van problemen. Ik heb mij Profoto apparatuur gekocht op 31-10-2018 en na bijna 9-10 maanden alleen maar problemen. De flitstrigger werkte soms niet zoals het hoorde, waardoor ik kostbare tijd verspilde tijdens shoots. Bovendien weigerde de flitser soms dienst bij bepaalde sluitertijden, wat resulteerde in gemiste shots en gefrustreerde klanten. (Communicatie error met de Sony Camera’s? wie zal het zeggen)

Deze teleurstellende ervaringen brachten mij ertoe om alternatieven te verkennen. Ik kwam steeds meer in contact met het merk Godox, dat bekend staat om zijn betrouwbare en betaalbare flitsapparatuur. Na grondig onderzoek en het horen van positieve verhalen van fotograven op Youtube, besloot ik een gok te wagen en Godox een kans te geven.

En wat een verademing was dat! De Godox flitsapparatuur bood niet alleen betrouwbare prestaties, maar overtrof zelfs mijn verwachtingen. De interface was intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor ik snel aan de slag kon zonder gedoe. Bovendien was de compatibiliteit met mijn camera en de consistentie van de flitsprestaties indrukwekkend.

Bovendien, anno 2014, begon Godox zelfs met het leveren van hun eigen producten, zoals de Retro Lux Master Flash en de XT3S flits trigger, die super klein is, oplaadt via USB en een touchscreen heeft – echt super cool. Deze innovaties waren voor mij een extra reden om voor Godox te kiezen, omdat ze niet alleen beter presteerden, maar ook nog eens innovatieve functies boden die ik bij ProFoto miste. En eerlijk is eerlijk soms voor 1/4 van de prijs

Al met al was de overstap naar Godox een gamechanger voor mijn fotografie. Ik voel me weer volledig in controle over mijn uitrusting en kan me concentreren op het vastleggen van prachtige beelden, zonder voortdurende zorgen over technische problemen. Als werkende fotograaf weet ik dat er wel eens iets kan gebeuren, soms zelfs buiten de garantieperiode. Dan is het geruststellend om te weten dat het vervangen van een defect apparaat geen enorme kostenpost met zich meebrengt.

Dus voor degenen die overwegen om te investeren in flitsapparatuur, raad ik aan om verder te kijken dan alleen de merknaam. Soms kunnen minder bekende merken zoals Godox verrassend goede resultaten leveren tegen een fractie van de prijs. Voor mij was dat de beste beslissing die ik kon nemen voor mijn fotografie.

Terugkeren naar het blogoverzicht?
Klik op de gele knop.

BLOG OVERZICHT