Mijn Reis naar Professionele Fotografie

Wat veel mensen niet weten, is dat mijn liefde voor fotografie begon in de tijd van analoge camera’s. Ik ben opgegroeid met het vastleggen van momenten met allerlei soorten camera’s, van wegwerpcamera’s en point-and-shoot camera’s tot een super lelijke oranje EK-voetbalachtige panoramische camera. Later stapte ik over op betere Canon spiegelreflexcamera’s.

Na maanden van toewijding en gepassioneerd door de kunst van fotografie, besloot ik in 2013 mijn eigen fotografiebedrijf te starten: Guido Hibma Photography. Mijn naam is Guido Hibma en ik ben een gepassioneerde fotograaf met een diepgewortelde liefde voor het vastleggen van de schoonheid van het leven door mijn lens.

Mijn fotografiereis begon vele jaren geleden, toen ik voor het eerst een camera in handen kreeg en werd betoverd door de magie van het vastleggen van momenten die voor altijd zouden worden bewaard. Sindsdien heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van de fotografie, waarbij ik mijn vaardigheden voortdurend heb verbeterd en geperfectioneerd, altijd strevend naar het vastleggen van de essentie en emotie van elk moment.

Mijn stijl van fotografie is een weerspiegeling van mijn persoonlijkheid: levendig, authentiek en vol emotie. Of het nu gaat om het vastleggen van intieme momenten tijdens een bruiloft, de schoonheid van de natuur tijdens een landschapsshoot, of de energie van een evenement, mijn doel is altijd om beelden te creëren die een blijvende indruk achterlaten en een verhaal vertellen.

Het besluit om mijn eigen fotografiebedrijf te starten, kwam voort uit mijn verlangen om mijn passie om te zetten in een levenslange carrière en om mijn unieke perspectief op de wereld te delen met anderen. Na maanden van planning en voorbereiding voelde het bezoek aan de Kamer van Koophandel als een belangrijke mijlpaal, een bevestiging dat mijn droom nu werkelijkheid werd.

Met Guido Hibma Photography wil ik niet alleen prachtige beelden creëren, maar ook waardevolle ervaringen bieden aan mijn klanten. Mijn streven is om elke sessie persoonlijk en memorabel te maken, waarbij ik de unieke persoonlijkheden en verhalen van mijn klanten vastleg. Door een combinatie van vakmanschap, creativiteit en toewijding streef ik ernaar om beelden te produceren die zowel tijdloos als betekenisvol zijn.

Ik kijk ernaar uit om mijn reis als professionele fotograaf voort te zetten en om samen met mijn klanten onvergetelijke herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Met Guido Hibma Photography is elk moment een kans om schoonheid en emotie vast te leggen, en ik ben er klaar voor om die reis met jullie te delen.

Het Ontwerpen van mijn Watermerk en Bedrijfslogo

Inmiddels is mijn hobby flink uitgebreid en zelf professioneel geworden en voor het online delen van beelden is het hebben van een logo wel handig.

Het ontwerpen van mijn eigen watermerk was een creatieve reis vol inspiratie en vindingrijkheid. Met de pen in de hand begon ik verschillende concepten en ideeën te verkennen, waarbij ik mijn passie voor fotografie wilde weerspiegelen. Uiteindelijk is dit watermerk uitgegroeid tot mijn officiële bedrijfslogo.

Al snel werd duidelijk dat het integreren van mijn camera en een camera-icoontje in het ontwerp de perfecte manier was om mijn vakgebied te vertegenwoordigen. Het resultaat was een logo dat niet alleen mijn liefde voor fotografie uitstraalde, maar ook een professionele uitstraling had met een knipoog naar mijn kindertijd, toen ik altijd aan het tekenen was.

Het ontwerpen van mijn bedrijfslogo met de pen was niet alleen een creatief proces, maar ook een reis van zelfexpressie en merkidentiteit. Het logo staat nu symbool voor mijn passie, mijn vakmanschap en mijn voortdurende streven naar excellentie in de wereld van de fotografie.

Blog update: Januari 2014

Na verloop van tijd heb ik het logo geleidelijk gemoderniseerd. Hierbij ontdekte ik telkens weer dat ‘less is more’. Door de eenvoud te omarmen en overbodige elementen weg te laten, kon ik het logo verfijnen en versterken, waardoor het een tijdloze uitstraling kreeg die perfect aansluit bij de evolutie van mijn bedrijf.

 

Blog update: April 2018

Na verloop van tijd heb ik het logo geleidelijk gemoderniseerd. Hierbij ontdekte ik telkens weer dat ‘less is more’. Door de eenvoud te omarmen en overbodige elementen weg te laten, kon ik het logo verfijnen en versterken, waardoor het een tijdloze uitstraling kreeg die perfect aansluit bij de evolutie van mijn bedrijf.


Blog update: Maart 2023

Er komen werkzaamheden bij en dit moet ook vertaald worden in het logo

Blog update: Juli 2024

Less is indeed more, tijd om het logo weer aan te passen. Ik lever beelden of het nu gaat om foto’s of video’s ik ben een beeldmaker

 

Terugkeren naar het blogoverzicht?
Klik op de gele knop.

BLOG OVERZICHT