Ijsvogel

Eindelijk is het gelukt om de ijsvogel perfect op de foto te zetten.

Ondanks het slechte weer slaagde ik er toch in om de ijsvogel te fotograferen, zittend op een prachtig egale achtergrond, rustend op een mooie tak.

Het was echt een geluksdag.

De ijsvogel (Alcedo atthis)

Eindelijk in 2021 gelukt… Met een prachtig egale achtergrond, gezeten op een mooie tak. Dit schuwe diertje laat zich namelijk niet makkelijk vastleggen.

Ze zijn razendsnel. Als ze je zien of horen… Flits en ze zijn weg…

Maar verstopt in een omgebouwde camouflagetent, op de steiger van een ijsvogelliefhebber in zijn eigen tuin, met een geleende SONY A1 en een grote witte lens van degene die eigenlijk zou gaan zitten, maar helaas niet kon (wat een geluk!). Zat ik er heel vroeg klaar voor. Hopelijk laat de ijsvogel zich zien, want ik zat schuin tegenover het nest.

Het weer was erg slecht en donker, maar met veel geluk lukte het toch. Want precies tussen de buien door kwam hij ineens op de tak zitten. Het bleek namelijk de dag te zijn dat de jongen uitvlogen.

Camera: Sony A1 – 50MP
Lens: FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS

Camera-instellingen: F/6.3 – 1/500 – ISO 2500
Camera in cropmodus = 21 MP (1,5x meer zoom uit de lens)
Geschoten op 600 mm x 1,5 = 900 mm (op statief)

Sony A1 met Sony 200-600mm Lens: Een Review
Geleend van een vriend

De Sony A1 in combinatie met de Sony 200-600mm lens is ronduit verbluffend. Als je kijkt naar mijn ijsvogelfoto, gemaakt bij hoge ISO, begrijp je waarom deze combinatie een beest is. Voor zelfs de meest ervaren fotograaf biedt deze camera simpelweg overkill aan mogelijkheden.

De Sony A1 staat synoniem voor ongekende snelheid en precisie. Met een 50 megapixel full-frame sensor en geavanceerde autofocustechnologieën legt deze camera elk detail haarscherp vast, zelfs bij snelle bewegingen zoals die van de ijsvogel. Het vermogen om de Sony 200-600mm lens te gebruiken tilt mijn fotografie naar een hoger niveau, waardoor ik momenten vastleg die voorheen buiten bereik leken. (Dit is gewoon vals spelen, is wat ik telkens riep)

Deze combinatie zou niet misstaan langs de ring van de Olympische Spelen of de Formule 1. Het snelle burst shooting van de A1 tot 30 frames per seconde, samen met de uitstekende beeldstabilisatie van de lens, zorgt ervoor dat geen enkel detail verloren gaat, zelfs niet onder uitdagende omstandigheden.

Voor elke fotograaf (met extreem veel budget) die op zoek is naar de ultieme uitrusting om dynamiek en snelheid vast te leggen, kan ik de Sony A1 met de Sony 200-600mm lens van harte aanbevelen. Het is niet alleen een combinatie van technologieën, maar een krachtig gereedschap dat grenzen verlegt en keer op keer prestaties levert die je verwachtingen overtreffen.

Terugkeren naar het blogoverzicht?
Klik op de gele knop.

BLOG OVERZICHT