Ik wil graag mijn ervaring delen met de camera die ik jarenlang heb gebruikt. Deze camera heeft werkelijk indruk op me gemaakt door zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Ondanks dat ik dit model camera al eerder heb versleten ivm met end of life tellerstand 500.000+ clicks,
bleef dit zo’n fijne camera. Dat ik af en toe op Marktplaats zat te zoeken in hoop hem weer eens erbij te kunnen kopen. Ik vond hem voor een schappelijk prijsje 2e hands. Van een andere fotograaf die toevallig ook Guido heette.

Vanaf het begin heeft dit 2e model van de 1Ds Mark III camera mij vergezeld als een onmisbaar instrument tijdens mijn fotografielessen. Zijn betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid maakten het een favoriet onder mijn studenten en mijzelf. Het feit dat het ook dienst deed als een “hufter-proof” camera op personeelsfeesten, waar hij constant in gebruik was als een camera die aangesloten was op de fotoprinter (denk aan een photobooth/direct print), spreekt boekdelen over zijn robuustheid en capaciteit om onder druk te presteren.

Wat mij echter het meest verbaasde, was zijn vermogen om na al die jaren nog steeds scherpe en levendige familiefoto’s te produceren tijdens spontane bijeenkomsten. Het was de perfecte metgezel voor het vastleggen van waardevolle momenten met dierbaren.
Samen met de nieuwe versie van de 24-105 Mark II was dit de perfecte combo

In 2023 heb ik uiteindelijk besloten om over te stappen naar een nieuwere model/camera’s, maar de eerste versie van deze camera die ik gekocht had was net zoals de tweedehands versie echt de meest betrouwbare camera ever. Regen, Sneeuw mee op de rug tijdens schaatsen en dan keihard vallen op de camera ik bont en blauw de camera alleen koud.
Ze hebben beiden hun dienst bewezen en verdient zeker een eerbetoon voor zijn lange levensduur en consistentie.

Canon 1 series camera echt hufter proof

Terugkeren naar het blogoverzicht?
Klik op de gele knop.

BLOG OVERZICHT