De Beste Beslissing: Mijn Overstap van Canon naar Sony Mirrorless

Als fotograaf staan we vaak voor belangrijke beslissingen als het gaat om onze uitrusting. Een van de grootste keuzes die ik ooit heb gemaakt, was de overstap van Canon spiegelreflexcamera’s naar Sony mirrorless. En eerlijk gezegd, het was de beste beslissing die ik ooit heb genomen.

Een van de meest opvallende aspecten van mijn Sony-camera is de ongelooflijke autofocus. Met snelheid en precisie vergelijkbaar met geen ander, heeft de autofocus van Sony mijn fotografie naar nieuwe hoogten gebracht. Geen gemiste kansen meer door trage scherpstelling, maar in plaats daarvan de mogelijkheid om zelfs de snelste actiemomenten met vertrouwen vast te leggen.

Maar het gaat niet alleen om de autofocus. Sony heeft een indrukwekkend assortiment professionele lenzen die voldoen aan de behoeften van elke fotograaf. Van groothoek tot telelens, van prime tot zoom, Sony heeft het allemaal. En met de mogelijkheid om de camera volledig aan te passen aan mijn eigen voorkeuren, kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten en de perfecte opname maken, elke keer weer.

Wat ik het meest waardeer aan mijn overstap naar Sony, is de innovatie en vooruitgang die het met zich meebrengt. Terwijl Canon zeker zijn eigen voordelen heeft, heeft Sony de grenzen verlegd en nieuwe normen gesteld in de wereld van fotografie. En ik ben dankbaar dat ik deel uitmaak van die reis.

Maar er is nog een aspect van de overstap naar Sony dat ik wil benadrukken: het gebruik van het kantelbare scherm. In tegenstelling tot de spiegelreflexcamera’s, waarbij je door de zoeker moest kijken, kan ik nu bij Sony-camera’s het scherm een beetje schuin naast de camera plaatsen. Dit zorgt ervoor dat ik niet meer helemaal verdwijn achter de camera, waardoor ik veel beter zichtbaar ben voor kinderen tijdens fotoshoots of op evenementen zoals bruiloften.

Dit heeft een enorm positieve invloed gehad op mijn interactie met kinderen tijdens shoots. Doordat ze mij beter kunnen zien en ik niet meer als een mysterieuze figuur achter de camera lijk, voelen ze zich meer op hun gemak. Dit resulteert niet alleen in meer ontspannen en natuurlijke foto’s, maar ook in een betere ervaring voor de ouders. Een echte win-win-win situatie!

Dus voor iedereen die twijfelt over een overstap naar Sony mirrorless, kan ik alleen maar zeggen: doe het. Het zal je fotografie transformeren en je helpen om je creatieve visie tot leven te brengen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het was in ieder geval mijn beste keuze ooit

Update inmiddels hebben de andere merken Sony bijna ingehaald en zijn er nu ook geweldige camera’s van Nikon en Canon die ook mirrorless zijn, of te wel ga niet meer voor een spiegel reflex ga maar voor mirrorless

In 2019 hebben we allemaal een inspirerend moment beleefd toen Maarten van der Weijden opnieuw de uitdaging aanging van de Elfstedentocht zwemmen. Zijn vastberadenheid, doorzettingsvermogen en ongelooflijke veerkracht maakten hem tot een ware held in de ogen van velen. Als eerbetoon aan zijn buitengewone prestatie en zijn strijd tegen kanker, had ik het voorrecht om een onvergetelijk moment vast te leggen.

Gewapend met mijn vertrouwde Sony A7III en de krachtige 70-200mm lens, was ik klaar om het perfecte shot te vangen. Terwijl Maarten van der Weijden voorbij zwom, zag ik mijn kans en greep die met beide handen aan. Met de Eye Autofocus van mijn camera gericht op zijn oog, kon ik perfect timen toen hij recht in mijn lens keek. Dit beeld en de perfecte focus op zijn oog bevestigden nogmaals mijn overstap van Canon spiegelreflex naar Sony mirrorless. Dit had ik nooit kunnen doen of maken in de spiegelreflex tijd; wellicht op handmatig scherpstellen, maar dan zou ik daar te veel mee bezig zijn geweest en niet met de compositie.

Het resultaat was een krachtig beeld, doordrenkt met vastberadenheid en volharding, dat ik met trots heb vastgelegd. Dit shot, waarin de focus ligt op zijn doelgerichte blik, weerspiegelt de intense emoties van het moment. Het is een eerbetoon aan Maarten’s onverzettelijke geest en een herinnering aan de kracht van de menselijke wil. Ik ben vereerd dat ik dit moment mocht vastleggen en ben blij dat ik het kan delen met anderen.

Maarten van der Weijden, je bent inderdaad een held, en ik hoop dat deze foto een blijvende herinnering zal zijn aan je buitengewone prestatie en je inspirerende strijd tegen kanker.

Terugkeren naar het blogoverzicht?
Klik op de gele knop.

BLOG OVERZICHT