Webwinkel - Foto Expositie

Waadhoeke

Fotograaf &
Videograaf

Dit is een collectie van 12 beelden die ik als fotograaf heb gemaakt
in mijn eigen mooie gemeente Waadhoeke.

Na 2,5 maand exposeren in de Franeker Bibliotheek is de expositie gesloten.
Echter zijn en blijven de werken via mij webshop te koop

Intresse in een werk? Liever een groter formaat?
Geprint op een ander soort fotoproduct?
Kom in contact met mij via
de
WhatsApp chat button.

Informatie over  de 12 werken

De Slagtebrug – Slachtetille

1 van 2 Slagtebruggen (Architekt Rein Hofstra)
De Slachte wordt op twee plaatsen doorbroken door autowegen. Bij Wommels is bij de N359 met een kleine brug en deze heet in het fries de ‘Nije Kromme’ (Zet ik vaak wel eens een bruidspaar op)
De hier op de foto afgebeelde en veel grotere en hogere verbindings brug ligt bij Getswedersyl over de A31. Tussen Franeker en Harlingen kan je hem niet missen als je op de snelwegrijd

De ‘Slachtetille’ is als hangbrug uitgevoerd; de kortere ‘nije kromme’ heeft een drukboog.

Ik ben vier keer terugkomen voor deze foto’s omdat elke keer de lucht niet mooi genoeg was. Ik wil een mooie sere lucht met aankomende wolken en zacht licht.  Ik heb gekozen voor deze hoek omdat ik van symmetrie hou en het niet nodig vind om de hele brug te laten zien.

Foto locatie: Foto is gemaakt in de begin van de avond aan de zuidkant van de brug

De Oortwolk fontijn in Franeker

1 van 11 Fontijnen die in de Friese 11 steden zijn geplaats
De fontein is ontworpen als een reeks watervallen die vanuit een schaal langs een verticale ketting van nachtkleurige parels in het bassin stromen. Een van de parels is zilverkleurig, als de kleur van de maan, een ander is verguld, de kleur van de zon. De fontein is een ode aan de wereldberoemde, in Franeker geboren astronoom Jan Hendrik Oort.

In dit geval vind ik een mooie closeup met stoom en waterdruppels mooier dan de gehele fontijn (de kunst van het weglaten)

Foto locatie: Foto is gemaakt in het het centrum van Franeker op het Sint  Martiniplantsoen (naast de grote kerk)

Waddenzee  – kijkend naar zon

Wadlopen op blote voeten met alleen je camera en statief –  wad een rust ervaar je dan!
De Waddenzee is een randzee tussen de Waddeneilanden en de Noordzee aan de ene kant, en het vasteland van Nederland, Duitsland en Denemarken aan de andere kant.   Het gebied strekt zich uit tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken, heeft een lengte van 500 km en een breedte van gemiddeld 20 km. De oppervlakte bedraagt ongeveer 10.000 km²

Ik was voor de gemeente Waadhoeke bezig met langschapfotografie en sloot de avond af met dit beeld van de zonnestralen over het wad. Dat is ook gelijk het mooie van dit gebied. Elke keer als ik hier kom is de lucht weer anders en ondek ik weer wat nieuws. prachtig landschap en dat gewoon zo dicht bij huis. Ik ga er vaak heen met klanten die mij boeken voor priveles landschapfotografie.

Foto locatie: Foto is gemaakt op de Westhoek +/- 150m het wad op en ingelopen

Zeedijk – Waddenzee

De kilometerslange Zeedijk.
Hier vind je grazende schapen en eindeloze groene gras vergezichten. Soms een mooi tulpenveld. Maar ook kan je hier heerlijk wandelen, uitwaaien met de kinderen.

Vaak word de zeedijk zelf gefotografeerd of staat men vanaf de dijk de dansende spreeuwen te bewonderen of te fotograferen boven het wad. Of sta ik zelf foto’s te maken van de vergezichten of schiet ik familieshoot met gezinnen op de dijk.

Daarom leek het mij juist mooi om dit allemaal eens weg te laten en de stenen te fotograferen die de eerste golven breken voordat ze tegen de zeedijk aan slaan. Gewapend met ND-Filters en lange sluitertijden kon ik dit beeld maken.

Foto locatie: Zeedijkgrens van de gemeente Waadhoeke en gemeente Harlingen.

De Vlietbrug in Franeker

De brug die ik het vaakst gebruik om de kinderen naar school te brengen op de fiets

Ik was bezig voor de gemeente om de mooi oude Vlietburg op het vliet op de foto te zetten. Elke keer als ik er was was het slecht weer.  of stond het vol met auto’s Maar de aanhouder wint. Tot mijn verbazig stond er in eens een mooi oude Peugeot bij de brug. Ook was het redelijk rustig qua geparkeerde auto’s dat de focus volledig ging naar dit mooie shot van de auto en de brug en de huizen op het vliet.

Toen wou ik graag weten wie de eigenaar van de auto was om dit beeld te schenken. Paar weken later tijdens het maken van foto’s bij een TV programma van SBS 6 met een lokale makelaar kwam ik er achter wie de eigenareze van de auto was.

De foto ging viral, iedereen sprak mij aan wat een mooie foto zeg, die auto erbij zo leuk.
Deze foto heeft een jaar lang op de cover van de Franeker stadsgids 2019 gestaan.

Foto locatie: Foto is gemaakt op het Vliet

Een trekker langs de weg

Zomaar een trekker langs de weg

Nadat ik klaar was met een leuke familiefotoshoot in Berlikum. Reed ik met de auto binnendoor richting Firdgum. Want ik kreeg van de gemeente Waadhoeke de opdracht mee om alle Rijksmonumenten in de regio te fotograven. Ik was onderweg naar de Kerktoren in Firdgum toen ik deze trekker langs de weg zag staan. Helemaal onbemand stond de trekker daar. Ik dacht ach wat leuk en reed door. Terwijl ik door reed dacht ik…..Het is wel een mooi contrast met de foto van gisteren. De oude Peugeot bij de vlietbrug. Dus auto omgekeerd en teruggereden en het beeld geschoten gespiegeld van de compostie van de andere foto.
Zo is er een mooi contrast tussen stad en land met deze 2 beelden.

Foto locatie: Foto is gemaakt net buiten Berlikum in een weiland naast de b-weg

De Schalsumermolen

De Schalsumermolen is een poldermolen
Deze ligt ten oosten van het dorpje Schalsum in de Nederlandse provincie Friesland. De molen ligt even ten noorden van de Rijksstraatweg tussen Franeker en Dronrijp en even ten zuiden van de A31. De molen werd in 1801 gebouwd en heeft tot in de jaren zeventig van de twintigste eeuw de Grote Schalsumer Polder bemalen, later met behulp van een elektromotor. Vroeger was de molen ook uitgerust met zelfzwichting. In 1977 werd de molen eigendom van de Stichting De Fryske Mole. Deze liet de molen restaureren en hierbij werd weer een Oudhollands gevlucht met zeilen aangebracht. Ook werd de molen maalvaardig in een circuit gemaakt omdat door peilverlagingen de molen als maalwerktuig niet langer te handhaven was.

De molen voert het water op met een vijzel en de roeden hebben een lengte van ruim 20 meter. Een vrijwillig molenaar laat de molen zeer regelmatig malen en geeft op zaterdag les aan aankomende vrijwillige molenaars.

Ik kreeg van de gemeente Waadhoeke de opdracht mee om alle molens in de regio te fotograven. Want een geluk bij aankomst van de eerst molen op mijn lijstje dat het prachtig weer was en dat de molen al volledig opgetuigd al aan het draaien was. Na het vinden van dit groene doorkijkje ging ik een beetje spelen met de sluitertijd om een klein beetje beweging in de wieken te krijgen.

Foto locatie: Foto is gemaakt langs de Rijksstraatweg (achter huisnummer 8) tussen Franeker en Dronrijp
De molen zit achter een boerderij

De Kerktoren van Firdgum

De Schalsumermolen is een poldermolen
Deze ligt ten oosten van het dorpje Schalsum in de Nederlandse provincie Friesland. De molen ligt even ten noorden van de Rijksstraatweg tussen Franeker en Dronrijp en even ten zuiden van de A31. De molen werd in 1801 gebouwd en heeft tot in de jaren zeventig van de twintigste eeuw de Grote Schalsumer Polder bemalen, later met behulp van een elektromotor. Vroeger was de molen ook uitgerust met zelfzwichting. In 1977 werd de molen eigendom van de Stichting De Fryske Mole. Deze liet de molen restaureren en hierbij werd weer een Oudhollands gevlucht met zeilen aangebracht. Ook werd de molen maalvaardig in een circuit gemaakt omdat door peilverlagingen de molen als maalwerktuig niet langer te handhaven was.

De molen voert het water op met een vijzel en de roeden hebben een lengte van ruim 20 meter. Een vrijwillig molenaar laat de molen zeer regelmatig malen en geeft op zaterdag les aan aankomende vrijwillige molenaars.

Ik kreeg van de gemeente Waadhoeke de opdracht mee om alle Rijksmonumenten in de regio te fotograven. En in Firdgum stond de kerktoren als monument en het museum erachter op mijn lijstje. Want een geluk had ik dat ik bij aankomst van de kerktoren zag dat het landschap ervoor helemaal in bloei stond. Dus het veld ingerend en de voor mij mooiste compostie gekozen en 1 klik en klaar. De voor mij mooiste foto van de kerktoren. Vervolgens kon ik direct aan de slag met het maken van de foto’s van het museum, ook een aanrader! De volledige naam is van het meseum is Yeb Hettinga Museum & Zodenhuis.

TIP!  Voor de vogelspotter/fotograven onder ons.
Er zitten heel vaak mooi roofvogels op de toren, het vaakst kom je de torenvalk tegen, deze maken ook vaak hun nest in de ramen bovin
Neem minimaal een 600mm lens mee

Foto locatie: Foto is gemaakt in Firdgum 

PC Torens – Feest in de waadhoeke

Tijdens de vuurwerkshow op de Agrarischedagen in Franeker
De jaarlijks terugkerende Agrarische Dagen vormen een vijfdaags stadsfeest dat traditiegetrouw van een woensdag tot en met een zondag in de derde week van de maand september wordt georganiseerd.

De PC Torens – (Architekt Rein Hofstra)
‘It Sjûkelân’ lijkt op de meeste dagen van het jaar op een gewoon grasveld met twee torens midden in de stad Franeker. Niets is minder waar. Voor de jaarlijkse PC wordt dat gewone grasveld omgebouwd tot de grootste kaatsarena ter wereld. Tribunes worden gebouwd, lijnen gelegd en het veld geprepareerd. Op de 5e woensdag van juli, of de 1e woensdag van augustus, is It Sjûkelân er klaar. Dan proeven honderden liefhebbers de sfeer van het deze unieke sport: hét kaatsen. De oudste jaarlijkse sportklassieker van Nederland én tevens de grootste kaatspartij ter wereld wordt al sinds 1853 verkaatst. Daarom verrees 150 jaar na dato een monument op ‘It Sjûkelân’. Twee markante PC torens, waardoor het fenomeen PC een vast en fysiek te aanschouwen symbool kreeg.

Ik wilde graag eens wat anders proberen, ik heb vaak het vuurwerk daar gefotografeerd en heel vaak in opdracht voor klanten de PC torens. Todat ik het idee kreeg ik ga het combineren. Gewapend met mijn statief,  camera en een ultragroothoek lens (12-14mm) klom ik op het bushokje zodat ik hoger als het kijkende publiek was. Beetje timen op de vuurwerk en spelen met de sluitertijd en dan is dit het resultaat.

Foto locatie: Foto is gemaakt op het bushokje schuin tegenover de linker toren aan de Vijverstraat.

De Groate Kerk – De groote kerk

Sint Jacobiparochie (Bildts, Fries: Sint Jabik of Sint-Jabik)
is een dorp in de gemeente Waadhoeke, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordoosten van Franeker en ten noordwesten van Leeuwarden, tussen Minnertsga en Sint Annaparochie, en niet ver van de Waddenzee.

De neoclassicistische kerk uit 1844 is een ontwerp van Thomas Adrianus Romein en is de vervanger van een in het begin van de 16e eeuw gebouwde kerk. De zaalkerk heeft een Dorische zuilenportiek met fronton. De klokkentoren met vierkante onderbouw heeft een ronde lantaarn met acht zuilen. De voorheen wit gepleisterde kerk kreeg in 2010 een gele kleur. De kerk is een rijksmonument.

Ik had deze foto geshoten in opdracht voor de gemeente in de herfst periode. Maar ik ben stiekem wel een beetje verliefd op het gebouw geworden. Ik zou zeggen bekijk hem eens in het echt, want er zijn rondom de kerk ook prachitge beelden kunst voorwerpen te zien.

Dit kan je spotten naast de kerk. De Markering pelgrimsroute met op de achtergrond de Groate Kerk, Verzetsmonument aan de westzijde van de Groate Kerk en zeker niet als laatste het Drenkelingenmonument aan de oostzijde van de Groate Kerk

Foto locatie: Foto is gemaakt in het het centrum van dorp op de kruising van de Westeinde- en oosteinde straat

Oudste planetarium van de wereld dat nog werkt!

Het Planetarium – Eise Eisinga
Is een wetenschapsmuseum in de stad Franeker in de provincie Friesland. Centraal staat een planetarium dat werd gebouwd door Eise Eisinga tussen 1774 en 1781. Aangedreven door een slingeruurwerk geeft het astronomisch uurwerk sinds de voltooiing in 1781 de actuele positie van de planeten aan via de plafondwijzerplaat en is hiermee het oudste werkende planetarium ter wereld. De actuele stand van de plafondwijzerplaat is ook terug te vinden op de site van het planetarium.

In 1859 werd het planetarium door de Nederlandse staat geschonken aan de stad Franeker. De stad Franeker stelde het open als museum. Het museum is uitgebreid met twee naastliggende panden, waar zich voorheen een koffiebranderij en bakkerij bevonden. In deze gebouwen bevindt zich de ingang, een vaste tentoonstelling, wisseltentoonstelling, een filmzaal en horeca.

Ik heb wel eens foto’s gemaakt in de kamer voor klanten met bijvoorbeeld een wethouder en de directeur van het museum. Maar deze foto was geschoten in opdracht voor een klant die er ronde muurcickel van ging maken en verkopen. Maar het is zo mooi stukje Franeker historie dat moet gewoon meer gedeeld worden. Je kan het werk van 4 kanten bekijken en dus ook zo ophangen zoals jij wil. In het echt is het nog mooier! Bezoek daarom snel eens het museum.

Foto locatie: Foto is gemaakt in de voor mij belangrijkste kamer binnen het planetarium.
Als als je goed de foto bekijk weet je ook precies de datum van de foto

Waadhoeke Aurora Borealis

Wad een geluk op het wad! Het noorderlicht!
De lucht kleurde vooral rozerood met een toefje paars/blauw en groen/geel. Gelukkig was het ep waardoor ik de prachtige waddenzee vloerbodem benadruk in de vorm van reflectie van het noorderlicht, ook wel poollicht genoemd.

Nu is er een hele wetenschapelijke uitleg over het ontstaat van het noorderlicht wanneer elektrisch geladen deeltjes van de zon via de noord- of zuidpool binnendringen in de dampkring. Deze deeltjes hebben enorme snelheden van honderden kilometers per seconde en botsen na het binnendringen op stikstof- en zuurstofdeeltjes hoog in onze atmosfeer, etc etc.

Maar ik vind de Latijnse naam aurora borealis beter (Vertaald: ontmoeting met de Goden.)
Wat dit is het echt iets magisch, Het beweegd zo mooi langszaam door de lucht echt alsof iemand een harp bespeelde in de lucht zo mooi.

Foto locatie: Op de zeedijk bij de Westhoek, kijkend naar het eiland Terschelling

Foto expositie

Waadhoeke

Fotograaf &
Videograaf

Bedankt voor  uw bezoek aan mijn expositie

74,95 per stuk Incl. BTW
Canvas in zwarte baklijst 46x36cm
Hele collectie van 12 beelden voor € 799,95 Incl. BTW
Ik kan de werken lever binnen 5 werdagen
Intresse in een werk? Liever een groter formaat?
Geprint op een ander soort fotoproduct?

Een ander beeld uit de regio? Ik heb een beeldbank van regio Waadhoek.

Kom in contact met mij via de
WhatsApp chat button.

Contactformulier

Kom in contact met mij


    Binnen 48 uur reactie.

    PARTICULIER

    Trouwreportages
    Familiefoto’s
    Zwanger & Baby
    Huisdieren
    Auto’s & Motoren
    Loveshoot

    Fotografieles

    Privéles Fotografie
    Privéles Foto’s Bewerken

    ZAKELIJK

    Editorial
    Bedrijfsfotografie
    Gemeente
    Persfoto’s
    Zanger & Bands
    Vechtsport

    Videografie

    Bedrijfsvideo’s

    WEBWINKEL

    Cadeaubon
    Webshop

    Fotokunst

    Foto’s op je muur
    thuis of op kantoor

    Klantenlogin

    Login + Nabestellen

    IN DE MEDIA

    Publicaties

    ONZE BEDRIJVEN

    GuidoHibma.nl
    Brêgebouwers.nl

    PARTNERS

    SuperSEO.nl
    IT-Wizzard.nl
    Digivisuall.nl

    BEDRIJFGEGEVENS

    info@guidohibma.nl

    +31622213430

    KVK: 58833579

    BTW: NL001451754B90